میکروفون بی سیم چگونه کار می کنند و چرا نسبت به میکروفون های سیمی از محبوبیت بیشتری برخوردارند؟ این سوالی است که قطعاً ذهن بسیاری از شما را به خود مخدوش ساخته است. میکروفون ها در حالت کلی به دو دسته با سیم و بی سیم تقسیم بندی می شوند. میکروفون های باسیم نسبت به نوع بی سیم آن قدمت بیشتری دارند و به وسیله کابل برق انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند. این در حالیست که میکروفون های بی سیم از باتری داخلی بهره می برند و از نظر آزادی حرکت نسبت به میکروفون های باسیم برتری دارند.
در چند دهه اخیر، بسیاری از کارشناسان تولید محتوا از میکروفون های بی سیم برای ایجاد محتوای با کیفیت استفاده می کنند و مهمترین دلیل آن این بوده که میکروفون های بی سیم نسبت به انواع سیمی آن قابلیت حمل و جابجایی راحت تری را دارا می باشند. میکروفون های بی سیم در طرح ها و مدل های متنوعی تولید، و به بازار جهانی عرضه شده اند همین امر سبب شده تا هر فرد بتواند با توجه به نیاز خود نسبت به تهیه آن اقدام کند. ما در این مطلب از سایت تخصصی ویراشات قصد داریم به بررسی چیستی و نحوه عملکرد میکروفون های بی سیم بپردازیم از شما دعوت می شود تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
میکروفون بی سیم چیست؟
میکروفون بی سیم(Wireless microphone)، دستگاهی است که بدون سیم و یا کابل، به سایر سیستم های صوتی و تجهیزات صدا متصل می گردد و با آن ها می تواند ارتباط برقرار کند. این نوع میکروفون ها به دلیل قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فردی که دارند امکانات گسترده ای را برای کاربران فراهم می آورند که از مهمترین آن ها می توان به آزادی حرکت در صحنه اشاره کرد. همچنین میکروفون های بی سیم کاربری ساده تر دارند و به راحتی می توان آن ها را راه اندازی کرد.
میکروفون های بی سیم و باسیم چه تفاوت هایی با هم دارند؟
میکروفون های باسیم و بی سیم از لحاظ ظاهری تفاوت های چشمگیری با یکدیگر دارند که وجود و یا عدم وجود سیم یکی از تفاوت های بارز آن ها می باشد. همچنین، این نوع میکروفون ها از لحاظ ساختاری و عملکردی نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند. هر دو میکروفون باسیم و بی سیم به شیوه ای یکسان فرکانس های صوتی را دریافت کرده و آن ها را به سیگنال های الکترونیکی تبدیل می نمایند ولی نحوه انتقال آن ها به آمپلی فایر و یا دستگاه مرکز صوت کمی تفاوت دارد. انتقال در میکروفون های با سیم به وسیله یک کابل ساده انجام می گردد در صورتی که نحوه انتقال در میکروفون های بی سیم کمی پیچیده تر می باشد.
نحوه عملکرد میکروفون های بی سیم
به طور کلی نه تنها ساختار این میکروفون ها با میکروفون های عادی تفاوت چندانی ندارد بلکه از لحاظ نحوه عملکرد شباهت های بسیاری با یکدیگر دارند. یک تفاوت بزرگ که میان این دو نوع میکروفون وجود دارد این است که میکروفون های سیمی به اتصال خروجی male XLR مجهز می باشند و انتقال سیگنال به ورودی میکروفون توسط این کابل انجام می شود. این در حالی است که میکروفون های بی سیم مجهز به فرستنده و گیرنده می باشند و برای انتقال سیگنال های الکترونیکی از سیگنال های رادیویی استفاده می نمایند.
در درون تمامی میکروفون های بی سیم یک باتری داخلی تعبیه شده است که میکروفون می تواند از این طریق سیگنال های رادیویی تولید کند و برای گیرنده ارسال نماید. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که این رسیورها خود با بهره برداری از سیم های گوناگون، سیگنال دریافتی را به بخش خروجی می فرستند و به وسیله سیستم های PA و اسپیکرها قابل پخش هستند.
از دیگر نکات مهمی که در این بخش باید آن را در نظر داشته باشید تنوع رسیورهایی است که سیستم های گوناگون از آن برخوردارند. برخی از میکروفون های بی سیم موجود در بازار، مجهز به رسیورهای عادی می باشند و این امکان را به کاربران می دهند تا صدای میکروفون خود را مستقیماً به رسیورها منتقل نمایند. از سوی دیگر برخی از مدل های گران قیمت میکروفون بی سیم، به گونه ای ساخته شده اند که شما می توانید در شرایط مختلف از آن ها استفاده کنید و همچنین امکانات مختلفی را در اختیار داشته باشید. به عنوان مثال برخی از گیرنده های میکروفون بی سیم مجهز به قابلیت هایی نظیر Gain Control و یا حتی اکولایزر اکتیو می باشند که شما می توانید از این طریق صدای ضبط شده را تغییر دهید.
اجزای اصلی میکروفون بی سیم
میکروفون های بی سیم، سه جز اصلی فرستنده، گیرنده و میکروفون را شامل می شوند که هر کدام از آن ها وظیفه مخصوص به خود را دارند.
فرستنده بی سیم
به طور کلی وظیفه فرستنده بی سیم، انتقال سیگنال صوتی تولید شده توسط میکروفون از طریق یک فرکانس رادیویی خاص می باشد. سیگنال صوتی و فرکانس های رادیویی ایجاد شده به گیرنده منتقل می شوند. البته خوب است بدانید میزان مسافتی که هر سیگنال صوتی می تواند به صورت موثر حرکت کند؛ متفاوت می باشد و متناسب با شرایط از ۳۰ تا ۳۰۰ متر متغیر است.
فرستنده ها در دو نوع اساسی طراحی و به تولید می رسد که یکی از آن ها فرستنده کمری بوده و دیگری، درون دسته میکروفون ها قرار می گیرد. فرستنده های کمری زیر لباس قرار می گیرند و یا به کمر کاربر متصل می شوند. فرستنده های دستی که همچون میکروفون های سیمی می باشند به کپسول های میکروفون متصل گردیده و سیگنال های صوتی را دریافت می نمایند.
گیرنده بی سیم
گیرنده از دیگر اجزای اصلی میکروفون های بی سیم بوده که هر فرستنده یا ارسال کننده ای بدان نیاز دارد. گیرنده ها امواج الکترومغناطیسی که توسط فرستنده ها تولید شده اند را از طریق آنتن، دریافت و پردازش می کنند. سیگنال های موجود در خروجی گیرنده ها، از همان نوع سیگنال هایی می باشند که در طراحی میکروفون های سیمی از آن ها بهره برده شده است. البته به این نکته توجه داشته باشید که میکروفون های بی سیم به دلیل پردازش های انجام شده بر سیگنال ها و فرکانس های دریافتی، خروجی بسیار با کیفیت تر و بهتر از خروجی میکروفون های سیمی دارند.
میکروفون بی سیم
عملکرد و ظاهر میکروفون بی سیم همچون میکروفون های معمولی بوده و به عنوان مبدل عمل می کند. میکروفون بی سیم انرژی صوتی را به انرژی الکتریکی یا همان سیگنال صوتی تبدیل می کند که این عمل توسط کپسول یا خازن انجام می گردد.
نکته مهم برای خرید میکروفون بی سیم
چنانچه قصد دارید برای تولید محتوا و ضبط اجراهای خود از میکروفون های بی سیم استفاده نمایید بهتر است پیش از خرید، تنها مورد ذکر شده را در نظر داشته باشید:
در گام اول به ساختار و شرایط استفاده از میکروفون توجه کنید. اگر می خواهید از میکروفون در مکانی ثابت استفاده کنید باید مطمئن شوید فرکانس های VHF و UHF با فرکانس سایر سیستم های بی سیم تداخلی نداشته باشد. چنانچه آزادی العمل حرکت برای شما بسیار مهم است بهتر است از میکروفونی استفاده کنید که سیستم frequency agility در آن تعبیه شده باشد. این سیستم به شما کمک می کند تا با شرایط محلی تطبیق پیدا کنید.
اگر در انتخاب یا خرید با مشکل مواجه هستید می توانید از طریق راه های ارتباطی در سایت با کارشناسان مجموعه تخصصی ویراشات ارتباط برقرار کنید و از آنها کمک بگیرید. مسلماً کارشناسان ویراشات در خرید بهترین میکروفون شما را یاری خواهند کرد.
سخن پایانی
در حال حاضر میکروفون های بی سیم کاربرد و محبوبیت بیشتری نسبت به میکروفون های سیمی دارند که دلیل اصلی آن هم ظاهر جذاب و مدرن، کاربری آسان و عدم وجود کابل و سیم در آن ها است. میکروفون های بی سیم بدون اتصال به کابل، امواج صوتی را دریافت کرده و انتقال سیگنال ها را به صورت وایرلس انجام می دهند. فرستنده پس از دریافت سیگنال های صوتی آن ها را به سیگنال های رادیویی تبدیل کرده و سپس به گیرنده ارسال می نماید. بعد از آن هم سیگنال صوتی ایجاد شده به سیستم صوتی انتقال داده می شود.
از آنجایی که میکروفون های بی سیم در مدل های متنوعی طراحی شده و به تولید می رسند خریدار می تواند با توجه به بودجه و نیاز خود بهترین مدل را انتخاب کند. برای خرید بهترین میکروفون بی سیم حتماً به بخش محصولات سایت ویراشات سری بزنید.
مجموعه ویراشات دارای نماد اعتماد الکترونیک و مجوزهای لازمه می باشد. افزون بر موارد گفته شده، تمامی محصولات این مجموعه دارای ضمانت اصالت کالا و گارانتی معتبر می باشند. جهت استعلام قیمت و یا ثبت سفارش می توانید از طریق راه های موجود در سایت با کارشناسان حرفه ای ما تماس حاصل فرمایید.